Cursus op maat
Heel veel ondernemingsraden volgen een cursus van 1 of meerdere dagen in een hotel op een mooie plek in Nederland. De ondernemingsraad kiest de doelstellingen en de thema’s van de cursus. Wij zorgen dan voor een optimaal resultaat door een verantwoorde didactische aanpak en opbouw. We combineren bijvoorbeeld een dagdeel arbeidsvoorwaarden met een onderhandeloefening en/of het opstellen van een communicatieplan voor de achterban en smeden dit tot een gedegen cursusprogramma. Neem contact op met ons en bespreek de mogelijkheden.

Themacursussen voor OR-leden
Steeds meer OR-leden willen zich specialiseren. Dan gaan niet alle leden meer naar een cursus over een bepaald thema, maar een afvaardiging of leden van een commissie. Consultaat geeft voor dit doel cursussen van 1 dag over een specifiek onderwerp. Voor het deelnemen aan deze cursussen is geen specifieke voorkennis noodzakelijk. Het niveau van de cursus wordt in overleg met de opdrachtgever en de cursisten vastgesteld. Aan deze cursussen kunt u met uitsluitend leden van uw OR deelnemen. Dan wordt het programma op maat gemaakt.
Het is ook mogelijk om een themacursus te volgen met leden van een andere ondernemingsraad, over themacursussen waarvoor veel belangstelling is:
• Van Start in de ondernemingsraad.
• Arbeidsomstandigheden
• Sociaal beleid
• Voorzitter en secretaris
• Achterbancommunicatie.
Omdat het meestal kleine groepen betreft, kan dit tegen geringe kosten. Vraag ons naar de mogelijkheden.