Cursus assertiviteit

Toelichting:
Een eigen mening hebben we allemaal. Er voor uitkomen is niet zo vanzelfsprekend. Is die ene collega je weer te vlug af of twijfel je, omdat je bang bent dat je een flater slaat? Of hecht je er aan de goede vrede te bewaren? Herken je je hierin, dan moet je zeker meedoen aan deze cursus assertiviteit.

Doelgroep:
OR-leden die vaker hun eigen mening willen laten horen, zonder daarbij anderen te kwetsen.

 

Doelstellingen:
• Nee kunnen zeggen als je dat ook wilt.
• Je eigen mening rustig kunnen formuleren.
• Durven kwetsbaar te zijn.

 

Werkvormen:
Assertief wordt wel eens verwisseld met agressief. Daarom kijken we eerst wat assertiviteit inhoudt. We testen bij iedereen bij aanvang hoe assertief je bent. Wat vind jij zelf. Klopt jouw beeld met de testuitslag? We gaan aan de hand van voorbeelden werken aan ieders gedrag. Leren van de ander en kijken of je dat kunt toepassen bij jezelf.
Natuurlijk gaan we een vergadering houden waarin iedereen verplicht wordt zijn zegje te doen. Luisteren wordt daarbij heel belangrijk.. Na afloop bekijken we de gemaakte videobeelden om te zien wat er gebeurd is en welke gevolgen dat heeft gehad voor de voortgang.
Tijdens de evaluatie mag jij en de medecursisten aangeven wat er over jouw gedrag is opgevallen en wisselen we de laatste tips uit.

 

Voor meer informatie neem contact met op op.